Yeni İş Kurmak İsteyenlere Pratik Tavsiyeler - 10 NUMARA FIAT
Yeni İş Kurmak İsteyenlere Pratik Tavsiyeler

Yeni İş Kurmak İsteyenlere Pratik Tavsiyeler

Birçok girişimci, kafasında çok iyi bir iş fikri olmasına rağmen sermaye azlığı nedeniyle ilk adımı atmaya çekiniyor. Hatta iyi bir yatırımcı bulana kadar iş fikrini erteleyebiliyor. Öte yandan yüklü yatırımlarla başlayan pek çok iş de başarısızlığa mahkum olabiliyor. Bu durumda fikrinize güveniyorsanız, işe başlamak için iyi bir kaynak bulmayı beklemeden ilk adımı atabilirsiniz. İşte az sermaye ile başarılı bir iş kurmak için bazı ipuçları:

1- En iyi bildiğiniz işi yaparak başlayın

Bilmediğiniz sularda kulaç atarak yüksek boğulma riski yaşamak yerine, bildiğiniz sularda daha emniyetli bir şekilde yüzebilirsiniz. Yani en iyi bildiğiniz ya da yeteneğiniz olan işle başlarsanız daha az yardım alarak işinizde ilerleyebilirsiniz. Kendi uzmanlık alanınızda açacağınız işte dışarıdan danışman ve bilgi desteği almamak, size ekstra tasarruf da sağlayacaktır. Ayrıca bir işi iyi bilmek, girişimci olmak için çok doğru bir gerekçedir.

2- Fısıltı gazetesinin gücünü yadsımayın

Yeni bir girişimi ne kadar çok kişi tanırsa, o kadar çok müşteri bulma potansiyeli oluşur. Bu durumda siz de yeni bir iş kurduğunuzu tanıdığınız herkese duyurmaktan çekinmeyin. Aileniz, eski iş arkadaşlarınız, iş yaptığınız eski müşterileriniz, meslektaşlarınıza duyuracağınız işiniz kısa sürede kulaktan kulağa yayılarak size yeni müşteriler getirebilir. Unutmayın; fısıltı gazetesi günümüzde hala en etkili reklam yöntemlerinden biri olarak işe yarıyor.

3- Başlangıçta gereksiz giderlerden kaçının

Yeni bir iş kurmak, beraberinde pek çok harcamayı da getirir. Bu harcamaları minimize ederek gereksiz giderlerinizi azaltabilirsiniz. Küçük küçük tasarrufların bir araya gelmesi, sizi ciddi harcamalarda kurtarır. Örneğin başlangıçta ofisinize gereksiz dolaplar almamak, binlerce kartvizit bastırmamak gibi küçük kısıtlamalar yapabilirsiniz.

4- Başlangıçta kredi kartına yüklenmeyin

Daha iş başlamadan kredi kartı borcu yaparak kendinizi riske atmayın. Her şeyi hemen almak zorunda değilsiniz. İşinizin gelirlerinin kendisini döndürmesini bekleyerek adımlarınızı yavaş yavaş atarsanız; hem borç stresine girmez, hem de işinizin büyümesi için yeterince zaman kazanmış olursunuz.

6- Sosyal medya kanallarından yararlanın

Yeni kurduğunuz işinizin tanınması için ücretsiz ya da ekonomik reklam olanaklarını mutlaka araştırın. Günümüzde bunun en güzel yollarından biri, sosyal medya kanallarını etkin kullanmaktan geçiyor. Potansiyel müşterilere ulaşmak için sosyal medya kanallarını aktif olarak kullanabilir, çok ekonomik fiyatlarda hedef kitlenize yönelik reklamlar verebilirsiniz. Ayrıca diğer yerel medya kanalları da tanıtımınız için faydalı olabilir.

7- Koşuşturmaya hazır olun

Yeni iş kurmak, aynı zamanda çok koşuşturmak demektir. İşler oturana kadar yorulmayı göze alırsanız, tasarruflu ve emin adımlarla ilerleyebilirsiniz. Örneğin yeni başlarken temizlik, mutfak işleri, ön muhasebe, basit tamiratlar gibi belirli ücret karşılığı yapılan işlere kendiniz koşturarak ciddi bir tasarruf sağlayabilirsiniz.

Euro.Message madebycat