Hayvancılığa Tam Destek
Teknolojinin hayatın merkezine yerleştiği günümüzde tarım ve hayvancılık gibi mesleklere farklı gözle bakılmaya başlandı. Seri üretimler, hemen hemen her alanda olduğu gibi hayvancılıkta da fabrikalaşma ile eski usul yöntemler bu alanda da kendini modernizme bıraktı. Ancak geleneksel yöntemlerle bu işi devam ettiren ve kazancını önemli derecede artıranlar da var. Üstelik bu yönde devlet de büyük destek sağlıyor. Pek çok kişi emekliliğinde hayvancılık işine girmeyi ve kalan zamanı hem memleketinde hem doğanın içinde hem de yine kazanarak geçirmeyi planlıyor. Ancak bu hayale erişmek için emekliliği beklemek gerekmiyor. Peki hayal gibi görünen hayvancılık işine girebilmek ve bu işi yürütebilmek için neler yapmak gerekiyor? İşte cevabı...Devlet teşviki
Kaybedilen değerlerimiz arasında gelen hayvancılıkta sektörün tekrar canlanması için devlet teşvik edici seçenekler sunmakta. İşe başlamak için yeterli paranız yoksa devletin karşılıksız veya faizsiz verdiği hibelerle işe başlayabilirsiniz.
İşe başlama zamanı
Maddi desteği sağladıktan sonra iş, adım atmaya kalıyor. Öncelikle bu işi bilen birilerinden yardım almalısınız. Kuracağınız çiftliğin türünü ve yerini belirlemelisiniz. Yer belirlemede en önemli etken genellikle doğup büyünülen yerler oluyor. Ancak güvenilir kişilerle bu işi farklı ve verimli başka şehirlerde de yapabilirsiniz.
Çiftlik kurma aşaması
İşe çok büyük beklentilerle başlamamak doğru bir davranış olacaktır. Çekirdekten başlayarak yavaş yavaş büyümek hem deneyiminizi, hem bilginizi, hem kazancınızı hem de özgüveninizi artıracaktır. Hayvancılık yapılacak yere karar verdikten sonra arazi hakkında bilgi almanız faydalı olacaktır. Arazinin toprak tipi ve bitki örtüsü hayvancılıkta önemli noktalar arasında gelmektedir. Arazi seçiminden sonra teçhizat ve ekipmanların tedarik edilmesi gerekmektedir. Bunun için en temel ihtiyaçlardan başlanmalıdır. İlk etapta çit duvarı, sulama tesisi, yemlik balyaları olması gerekenler arasında gelmektedir. Bütçeniz yeterli gelirse traktör ve römork da bu listeye dahil edilebilir.
Hayvan seçim aşaması
Bütçenize ve getireceği kazanca göre hangi hayvanın yetiştiriciliğine başlayacağınıza karar vermelisiniz. Mandıra, sığır yetiştiriciliği ve diğer seçenekleri gözden geçirmeli ve en doğru kararı vermelisiniz. Bunun yanında hayvan yeminde satın alma ve ya meracılığı da düşünmeniz gerekmektedir. En doğru yöntem meracılığın hayvancılıkla birlikte görülmesidir.
Hayvancılık ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktalar ve verilen destekleri sizler için bir araya getirdik. Şimdi sıra karar vermekte...